Det her er min yndlingsdessert. 
Den er hurtig at lave, den er bedre for din krop end så mange andre desserter, den er god til gæster, og den kan toppes efter lyst. Og så smager den selvfølgelig dødgodt. win, win, win!
Moussen indeholder rigeligt med chokolade, saftige dadler og en god sjat kokosmælk, så den er fudgy og liiidt til den heftige side.
Med en normal dessertlyst vil man nok være mættet efter en lille portion. Med en manglende stopklods og et tungt chokoladehjerte skal der mere til. Opskriften giver fire mindre glas, og så må det være op til en selv, om man vil dele og med hvor mange. 
 Jeg lover bare, at man bliver lykkelig af det her. Så hvad venter du på? 
Chokolademousse til 4 personer

10 friske dadler
Kornene fra 1 vaniljestang
Det fede del af en dåse kokosmælk + en smule af vandet
70 gram god chokolade med 70% kakao
2 spsk kakao
2 spsk kokosolie

_____________________________

Fremgangsmåde
Stil først kokosmælken på køl, så den deler sig. Lad den stå i minimum 4 timer, og gerne natten over. 
Udsten dadlerne og kom dem i en blender/foodprocessor. Smelt chokoladen over vandbad (alternativt i mikroovn) og tilsæt den til dadelmassen. Blend til du har en tyk og glat chokolademasse, og tilsæt herefter det fede fra kokosmælken + et par spsk af vandet. Tilsæt også vanilje, kakao og kokosolie og blend så endnu en gang. Det tager lidt tid at få den helt glat, men det er vigtigt, så man ikke fornemmer skindet fra dadlerne. 
Til sidst hældes moussen på glas, og så skal den bare hygge sig i køleskabet i minimum et par timer, men også gerne til næste dag. Pynt med friske og frysetørrede bær, eller hvad du foretrækker. 
TILBAGE TIL TOPPEN