Som man måske har bemærket, tester Amanda og jeg her i februar måned, hvordan det er at leve vegansk. Det er vist ikke at tage munden for fuld, hvis jeg siger, at det har været lidt af en udfordring og en omvæltning for mig.
Som inkarneret æg, bacon og oste-elsker har jeg helt åbenlyst været nødt til at sige 'nej' til rigtige mange af mine vanlige madglæder. 
Men ikke mindst i sociale sammenhænge er det vanskeligt, faktisk næsten pinligt, når jeg må fortælle familie og venner om det veganske projekt. De fleste synes, at det er lidt spændende, men udtrykker også: "Men det er vel bare én måned - og så er du tilbage til normal?"
Svaret er ja. Jeg kommer ikke til at fortsætte som veganer i al fremtid. Men det er inspirerende, at man kan lave lækker, plantebaseret mad, som TIL FULDE er ligeså lækkert som mad med kød og dyreprodukter.
Et godt eksempel er denne veganske chokolade-creme med kokosmælk og plantemargarine.
/ Frida 
Vegansk 
chokolade-creme
en portion = en skålfuld = Creme til en kage

65 g plantemargarine
50 g mørk chokolade (fx fra Odense Marcipan)
1 lille dåse kokosmælk (165 ml)
100 g flormelis
60 g kakaopulver
en lille tsk salt

________________________
Fremgangsmåde
Smelt margarine i en gryde eller i mikroovnen, og lad den hakkede, mørke chokolade smelte i det varme fedtstof. 
I en skål blandes kokosmælk, flormelis og kakaopulver sammen. Tilsæt så den smeltede chokolade-blanding og rør det hele godt sammen.
Til sidst smages til med salt efter smag og behag.
Opbevar i en lufttæt bøtte på køl, indtil du skal bruge cremen som pålæg på brød, ovenpå en lækker banankage, på din havregrød eller bare som lækker snack.

Måske vil du også synes om...

TILBAGE TIL TOPPEN