Turmeric oats.. Det klinger da meget godt, gør det ikke? Imens jeg spiste min farverige morgenmad, tyggede jeg lidt på, hvad jeg skulle kalde opskriften. Kold havregrød med et tvist af Indien? Køleskabsgrød med gurkemeje? For det er, hvad det er. Men der er jo forskel på ord og på, hvor appellerende de lyder. 
Kender I ikke det, at man har nogle ord, som man bare aldrig bliver gode venner med. Hos mig er det ord som 'myrepatter', 'ørle', 'smuksak' og 'kusse', der gør mig lidt dårlig tilpas. Og så er der 'køleskabsgrød', som bare lyder klistret og uappetitligt. Det holder jo ikke. Derfor: Turmeric oats. Det lyder blødt og lækkert, synes jeg.
 Men jeg er med på, at du måske stejler lidt, når ordet gurkemeje sniger sig ind i en morgenmadsopskrift. For sådan har du aldrig fået den før, og kan man virkelig det? Din skepsis er fair, men ja, det kan man virkelig godt. Smagen er langt mindre gennemtrængende end farven, og i kombination med kanel og banan bliver det helt rigtigt. 
Tilmed er du garanteret en blød og lækker start på dagen, hvis du starter ud med gule gryn, og det skyldes primært to ting: 
1) Du har klargjort grøden dagen forinden, så du undgår morgenmadsstress. Eller endnu værre: Ingen morgenmad overhovedet (forstår i øvrigt ikke de mennesker, som ikke spiser om morgenen. Mad er min største motivationsfaktor for at stå op. Altid). 
Og 2) du bliver mæt på den solide måde, som holder dig levende igennem cykelturen op ad Randersvej og efterfølgende tre timers forelæsning. 
Turmeric oats til 1 person 

1 dl grovvalsede havregryn
1 spsk boghvedekerner (eller en anden form for frø/kerner)
1 tsk kanel  
1/4 tsk gurkemeje 
1,5 dl havremælk (eller komælk)
1/2 tsk salt 
1/2 banan, most
Til pynt: Fri leg. Her er det granatæblekerner, bananskiver, cashewnødder og ristet sesam plus et drys kanel. Hvis du ikke er blogger, kan et par skiver banan måske gøre det. ;-) 
Mandler og tranebær ville også være lækkert. Det samme ville æbletern eller friske figner (som meget snart er i sæson. OP-tur!)

_________________________________

Fremgangsmåde
Om aftenen rører du alle ingredienserne godt sammen, inden du stiller grøden på køl og går i seng. Seks, syv eller otte timer senere står du op og laver en balje kaffe, som du tager gavmilde slurke af, imens du slicer en halv banan, eller hvad du synes/har, over grøden. Så går du tilbage i seng med din morgenmad og resten af din kaffe, 24Syv i baggrunden og dynen på igen. Og så sidder du ellers bare der og har det rart, indtil din roomie og medstuderende begynder at mosle med regnjakke og cykelhjelm, og du må se din skæbne i øjnene: Mandag. Møgvejr. Meget hård cykeltur. 
Men jeg lover dig alligevel, at det er svært at få en blidere start på ugen. 

Måske vil du også synes om...

TILBAGE TIL TOPPEN