Små delikate trøfler med dadler, tahin og chokolade og et julet strejf af appelsin. Gode som snack i løbet af dagen men intet mindre end perfekte som post dinner treat. Et sødt punktum, om man vil. Jeg er selv sådan en type, hvis tandsæt består af udelukkende søde tænder, som nærmest skriger på sukker hver eneste gang, jeg har spist et rigtigt måltid mad. Man kan måske argumentere for, at det er lidt af en ond cirkel af være havnet i, men på den anden side er det vist ingen skade til at få et dagligt choko-fix. I ved, antioxidanter, frigivelse af serotonin og dén slags fordele.
Tahin og chokolade er en undervurderet smagskombination, som næsten kommer på niveau med den evige klassiker; peanutbutter og choko. Generelt er alle former for nøddesmør og mørk chokolade jo mægtigt fine venner, fordi balancen imellem sødt og bittert, fedt og salt er helt perfekt. Og jeg taler altså af erfaring, når jeg siger, at man bliver et gladere menneske, hvis man forsøder sin tilværelse med de to luksusspiser på daglig basis. I hvert fald bliver man ualmindeligt lykkelig i munden af en kugle som denne (..som man siger).
Tahin-trøfler med chokolade og appelsin, 15 stk
2,5 dl fintvalsede havregryn
15 friske dadler uden sten
1 dl lys tahin
100 gram chokolade 70%, smeltet
saft og skal af en 1/2 øko-appelsin
1 knivspids salt
1 knivspids chilipulver 

_____________________________

Fremgangsmåde
Kom først dadlerne i en blender sammen med tahin og havregryn og blend, til du har en lind masse. Tilføj derefter smeltet chokolade, appelsinsaft + skal, salt og chili. Blend igen og tilsæt evt. mere chili eller appelsinskal. En smule stødt ingefær ville heller ikke være dumt. Trøffeldejen lægges i fryseren i en halv times tid, inden den til trilles til kugler, som kan vendes i lige det, du synes. Her har jeg brugt hakket pistacie og kakao, men ristede sesamfrø er også et hit. Opbevar trøflerne på køl i op til en uges tid.

Måske vil du også synes om...

TILBAGE TIL TOPPEN