Tærte er drønsmart. Dejen skal ikke hæve, og du kan komme det meste fra grøntsagsskuffen i formen. I denne omgang blev det rødløg, broccoli, soltørrede tomater og feta, som udgjorde fyldet og  gjorde Fridas og min fredagsfrokost ekstra fin. 
Der findes uendeligt mange gode tærte-kombinationer, så det er bare om at prøve sig frem og finde sin favorit. Så længe man har en god grundopskrift til dejen og et umami-element at komme i fyldet, kan det næsten ikke gå galt. 
Herhjemme er vi forelskede i  soltørrede tomater, fordi de netop tilføjer umami-smag og desuden har en fast tekstur, som på mange måder kan gøre det ud for kød. Og feta er bare altid et hit i tærter. Jeg forsøger dog at undgå mælkeprodukter, som min mave og min hud brokker sig over. Men det kan man også sagtens udelade fra opskriften, hvis man bakser med samme problemer. Soltørrede tomater, broccoli og rødløg udgør nemlig i sig selv en udsøgt treenighed. 
Tærte med broccoli, soltørrede tomater, rødløg og feta 
Til 4 personer 

Dej
100 gram hvedemel*
100 gram gramhamsmel
100 gram havregryn
6 spsk olie
10 spsk vand 
1 tsk salt 
1 tsk tørret timian 
1 spsk olie til formen

Fyld 
1 broccoli
2 rødløg
3 fed hvidløg
180 gram soltørrede tomater i olie, drænet vægt
1 tsk salt 
Olie til stegning 
6 æg 
1 tsk salt + peber 

Fremgangsmåde
Mel og havregryn vendes sammen med salt og timian. Vand og olie tilsættes, og dejen æltes sammen med hænderne. Den vil gerne smuldre lidt, men det gør ikke noget. Så længe den kan mases ud i formen. 
En tærteform smøres med olie, hvorefter dejen trykkes ud i den. Sørg for at den er jævnt fordelt og kommer godt op ad kanterne. Forbag tærtedejen ved 180 grader i 20 minutter. 
Imens laves fyldet. Rødløg skæres i tern, og hvidløg hakkes fint. De soltørrede tomater hakkes også i mindre stykker, og broccoliet deles i mindre buketter. Gem endelig stokken og skær den i passende stykker. 
Opvarm et par spiseskefulde olie i en gryde. Sauter løg og hvidløg i et par minutter og tilsæt broccoli og soltørrede tomater. Steg blandingen i 5-7 minutter og smag til med salt. 
Fordel nu fyldet på den forbagte tærtebund. Pisk æggene med en gaffel og tilsæt salt og peber, inden æggeblandingen hældes ud over tærten. Sørg for at massen kommer godt ned imellem grøntsagerne. 
Bag tærten i 30-35 minutter ved 180 grader varmluft. 
Spis tærten som den er, eller server den med en enkel salat. Frida spiser den med creme fraise på siden. Det kan man også. ;-) 

*Dejen er til den grove side, hvilket jeg selv synes fungerer godt til hverdagstærter. Man kan droppe grahamsmelet og i stedet bruge 200 gram hvedemel og 100 gram havregryn for en lidt lysere version. 


Måske vil du også synes om...

TILBAGE TIL TOPPEN