kokos, kokostop, kage, glutenfri, laktosefri, chokolade, kage, sødt, sundt
Alle opskrifter,  Bagværk,  Dessert,  Snacks,  Sødt

Sprøde og saftige kokostoppe med citron og vanilje

Det er mandag. Og den er grå. 

Sådan skrev jeg i går, og så stoppede produktiviteten (læs: søvnen overmandede mig). 

Nu er det så tirsdag. Og den er om muligt endnu mere grå. Jeg har i skrivende stund klokken 08.43 allerede været mere udenfor, end hvad rimeligt er, når det regner på så aggressiv en måde, som er tilfældet i dag. Og det blot for at kunne konstatere, at gummistøvler havde været et bedre valg end sneakers, og at nylonstrømper ikke længere er en mulighed i september. Åbenbart. 

På pluskontoen findes dog det faktum, at kantinekaffen er varm og for en gangs skyld ikke bitter. OG den glædelige påmindelse, at jeg har tasken fuld af sprøde kokostoppe.

Hvilket egentlig er, hvad indlægget skal handle om. For de er virkelig, virkelig gode og tager ikke meget mere end fem minutter at smække sammen og ti minutter at bage. Den slags quick fix er gode at kende til, når hverdagen bliver grå, og tiden og overskuddet til at stå i køkkenet afspejles deraf. 

Tippet er i hvert fald givet videre, hvis din gråvejrstirsdag også trænger til lidt forsødelse. 😉

KOKOSTOPPE MED CITRON OG VANILJE

Opskriften giver 15 stk

  • 2 små æg 
  • 1,5 dl sukker 
  • 5 dl kokosmel
  • 0,5 tsk vaniljepulver*
  • Skallen fra 1 øko-citron 
  • 50 gram chokolade, 70% eller højere 

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. 
  2. Rør æg og sukker sammen. 
  3. Tilsæt kokosmel, vanilje og revet citronskal.
  4. Rør ‘dejen’ godt sammen. Den skal være fugtig, men alligevel kunne trykkes sammen til små toppe. 
  5. Form 15 kokostoppe med hænderne. Placér toppene på en plade med bagepapir og bag toppene i 10-14 minutter. Når de er gyldne, er de færdige. 
  6. Lad kokostoppene køle af på en rist. 
  7. Når toppene er afkølede, smeltes chokoladen direkte i en gryde eller over et vandbad. 
  8. Læg kokostoppene med siden på risten, så chokoladen kan stivne. 
  9. Opbevar kagerne i en lufttæt beholder. De holder sig friske i 3-4 dage og er geniale til den lille lækkersult, som har det med at melde sig hen på eftermiddagen. Jeg si’r det bare. 

*Vaniljepulver er mere koncentreret end vaniljesukker, men du kan selvfølgelig bruge lige det, du lyster. Korn fra en halv vaniljestang kan bestemt noget særligt, hvis du har spenderbukserne på. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *