græskar, suppe, græskarsuppe, hokkaido, kokosmælk, karrysuppe, vegansk, efterår
Aftensmad,  Alle opskrifter,  Vegansk

Spicy hokkaidosuppe med karry og kokosmælk

NOTE: Det er lige gået op for mig, at indledningen i det her og de forudgående indlæg er dybt deprimerende. Og det holder ikke, for selvom vejret er gråt, ønsker jeg ikke opildne til kollektiv efterårsmelankoli. Jeg garanterer, at tonen bliver ændret fra næste opskrift! 🙂

Her kommer en til de overskudsforladte. Hak, hak, snit, snit. Kog, blend, smag til. Og spis! Det er i hovedtræk proceduren, du skal følge for at ende ud med græskarsuppe. Du skal bruge omkring 10 minutter i køkkenet + en halv times tålmodighed, så suppen kan simre. And that’s is. 

Er du smart, laver du en stor portion og fryser resterne ned. Så kan du springe hakke-snitteprocessen over næste gang, og det er jo vitterligt ikke hver dag, man orker den slags sysler. Især ikke, nu hvor det er mørkt, når vi står op, og koldt når vi er på job. Og når det nærmest bliver mørkt igen, imens vi handler ind. Så får man hurtigt nok. Det gør Rasmus Nøhr, og det gør jeg, og vi er sikkert ikke alene. 

På den anden side er jeg nok heller ikke alene om at holde utroligt meget af efteråret. Den er ligesom lidt dobbelt. For nok forsvant sommerenergien med de lyse nætter, men til gengæld fik vi sprød efterårsluft, friske figner, lyserøde æbler og smukke græskar.

Sidstnævnte er et kæmpe hit herhjemme, fordi græskar foruden at være sundt og SU-venligt, fungerer godt i både det søde og det salte hjørne af køkkenet. Så uanset om man er til en hurtig omgang suppe, en laber lasagne eller bare trænger til kage, er græskar et godt sted at starte. 

SPICY HOKKAIDOSUPPE MED KARRY OG KOKOSMÆLK

Opskriften er til 4 personer 

Ingredienser:

  • 3 spsk olivenolie
  • 2 stængler bladselleri
  • 1 øko-hokkaidogræskar
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg 
  • 3 x 3 cm frisk ingefær
  • 1 spak karry
  • 1,5 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk tørret chili 
  • 2 grøntsagsboullionsterninger + 6 dl vand
  • 1 dåse kokosmælk
  • Saften fra 1/2 citron 
  • 1/2 tsk honning 
  • Salt og peber efter smag
  • Cremefraise, ristede græskarkerner og persille til at toppe suppen med  

Fremgangsmåde:

  1. Fjern kernerne fra græskaret og skær det i tern af 3 x 3 cm. Hvis du bruger et øko-hokkaido, lader du bare skrællen blive på. 
  2. Hak løg, hvidløg, ingefær og bladselleri i mindre stykker og kom alt sammen i en gryde med olivenolie. 
  3. Steg blandingen i et par minutter, inden du tilsætter græskar, karry, chili og spidskommen. 
  4. Rør rundt i et minut eller to og tilføj vand og boullion. 
  5. Lad suppen simre under låg i cirka 25 minutter. 
  6. Når græskaret føles mørt, tilsættes det fede fra en dåse kokosmælk, honning og citronsaft . Suppen blendes herefter med en stavblender. 
  7. Smag græskarsuppen til med salt og peber. Tilføj ekstra chili, hvis den mangler lidt spark. 
  8. Servér suppen med cremefraise, ristede græskarkerner og frisk persille. Lidt brød på siden er heller ikke dumt. Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *