Claus Meyer har i mine øjne lagt navn til en lang række genistreger. Den flotteste må være kanelsnurren. I virkeligheden er jeg ikke sikker på, om det overhovedet er hans idé at sno en kanelsnegl om til a piece of art, men ikke desto mindre er hans opskrift eminent, så den ros skal han i hvert fald have. 
Når jeg bager kanelversionen, er det med udgangspunkt i de eksakte Meyer-mål, men ideen om at snurre en remoncefyldt gærdej rundt i en snæver vending, kan man altså også sagtens eksperimentere med selv. Man kan endda bevæge sig væk fra det søde køkken og i stedet kaste sig ud i pizza- eller pestosnurrer. Det er slet ikke dumt, men i dag skal det alligevel handle om sukker. 

Marcipansnurrer med æbler og nødder, 12 stk

25 gram gær
2,5 dl sødmælk
400 gram hvedemel
50 gram speltmel
2 spsk sukker
2 tsk stødt kardemomme
1 tsk salt 
1 æg
70 gram smør i tern

Remonce
10 friske og bløde dadler
2 spsk vand
250 gram marcipan, revet
3 små æbler, revne 
Mælk eller sammenpisket æg til pensling 
Perlesukker og hakkede mandler/hasselnødder til drys 

____________________________________
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i mælken og tilsæt derefter æg, sukker, salt, kardemomme og mel. Rør dejen sammen på en røremaskine i 5-7 minutter, inden smørret tilsættes i små tern. Giv nu dejen yderligere 5-7 minutter, indtil den er helt glat og smidig. 
Lad herefter dejen hæve 1,5-2 timer med et viskestykke over et lunt sted. Imens laves remoncen.
Du fjerner først stenene fra dadlerne og blender dem herefter med vandet, til du har en form for 'dadelsirup'. Tilsæt herefter revet marcipan og revet æble og rør remoncen godt sammen. 
Når dejen er hævet til cirka dobbeltstørrelse, kommes den ud på et meldrysset bord, hvor den rulles ud til en firkant af cirka 40x65 cm. Remoncen smøres nu herpå i et jævnt lag, inden 1/3 af dejen foldes ind over midten. Fold herefter den sidste 1/3 ind over de to lag, så du har tre lag med skiftevis dej og remonce. Rul nu forsigtigt over den foldede dej et par gange, så der ingen lufthuller er. 
Herefter skæres dejen i cirka 12 strimler, som rulles til en snurre (der findes gode videoer af dette på Youtube) og placeres på en bageplade. De færdige snurrer pensles med æg eller mælk og drysses med nødder og perlesukker. 
Bag dem ved 175 grader varmluft i 12-14 minutter, eller til de er gyldne og lækre, men stadig svampede at mærke på. De skal spises med det samme, da de ellers bliver enormt tørre. Men du kan også tage dem ud efter 7 minutter, lade dem køle lidt af og komme dem på frys. De er totalt lækre at kunne tage op og smække i ovnen i 7-10 minutter, for derefter at have friskbagte marcipansnurrer i et snuptag. 

OBS: Hvis du ikke har en røremaskine, kan du tilsætte smørret i små terninger samtidig med resten af ingredienserne og ælte blandingen godt og længe med hænderne. Start med at samle dejen i skålen og ælt den derefter på et meldrysset bord, indtil den er glat og elastisk. Den vil klistre ret meget, men tilsæt endelig ikke mere mel. 
TILBAGE TIL TOPPEN