Foran min lokale Rema1000 skiftevis tillokkes man af duften af søde, friskbagte pandekager og den mere pikante odeur af friskfanget fisk. Personligt er jeg pjattet med begge dele og lader mig glædeligt både friste og svinge med kortet, når muligheden byder sig. Som oftets falder valget på en papirstynd crepe med banan og chokolade, når det er pandekagemanden, som råder over indgangspartiet, imens jeg ni ud af ti gange vælger varmrøget laks med peber, når det er den glade fisker, som indtager Trøjborgs knudepunkt. Det skete også i går, hvor jeg var på vej ned for at købe afløbsrens, lagereddike og andet i dén dur (hashtag adultlife), at jeg blev fristet og dernæst overbevist om, at laks skulle indgå i dagens sidste måltid. Så i min indkøbskurv røg, foruden ovenstående nødvendigheder, avocado, agurk og feldsalat, og så var der sådan set aftensmad et kvarter senere. Nemt.

Som overskriften indikerer, er det virkelig en turbosalat, vi har at gøre med her, og det kan jo være meget rart at have sådanne opskrifter ved hånden, når det hele gerne må gå lidt tjept og stadig være lækkert. At jeg så skulle forsøge at være rigtig bloggeragtig, da jeg skulle tage billeder af retten, forlængede selvsagt processen en smule. Men det blev da meget flot, ikke? Sådan helt casual med et foldet viskestykke og lidt af ingredienserne sporadisk drysset over bordet, som for at vidne om en legende køkkenproces, hvor kreativiteten har fået frit løb og hvor anretningen helt tilfældigt ligner noget et magasin værdigt. Jeg har luret tricket hos de store madbloggere, og mon ikke de kender The Key to Success? Jeg tror det.

Hvorom alting er, så tager salaten i sin grundform ikke mange minutter at smække sammen, og så smager den vildt godt. Hvilket måske mest skyldes sataydressingen, som udgør mirakler, hvor end den sniger sig ind henne. Peanutbutter er jo altid en god idé, og i kombination med soya, ingefær, chili og hvidløg bliver det særligt festligt. Trust me on this og velbekomme.
Salat med varmrøget laks, avocado og sataydressing, 2 personer
1 dl sort quinoa (+ 2 dl vand)
200 gram edamamebønner
75 gram feldsalat
1/2 agurk
1 avocado
200 gram varmrøget laks 

Sataydressing 
2 store spsk crunchy peanutbutter
1 fed hvidløg, presset
2x2 cm frisk ingefær, fintrevet
4 spsk soya
3 spsk neutral yoghurt, soyayoghurt eller kokosmælk
saften fra 1/2 citron
1 spsk sød chilisovs 

________________________________

Fremgangsmåde
Kog quinoaen i 15 minutter og lad den køle af, imens du klargør resten. Hvis edamamebønnerne er frosne, overhældes de først med kogende vand, hvorefter de er klar til brug. Skær agurken i små tern og fjern 'det våde' i midten, vask salaten og skær avocadoen i tynde skiver. Alt til dressingen blandes sammen og den får lov at trække et par minutter. Imens blandes den afkølede quinoa sammen med agurk og edamamebønner, hvorefter det anrettes på en bund af feldsalat. Ovenpå kommes laks og avocado, inden dressingen hældes ud over salaten.

Måske vil du også synes om...

TILBAGE TIL TOPPEN