Aftensmad,  Alle opskrifter,  Frokost,  Salater

Chevre chaud-salat med doughnutferskner og blåbær

Kære du, som læser med. Velkommen til Filibaba i ny mundering. 

Som følge af en udløbet prøveperiode har vi været nødt til at flytte hele blog-molevitten fra ét sted til et andet, og det har budt på bøvl og baks og krævet tid, vi kun snævert har haft. Det skal I dog ikke kedes med at høre om, så i stedet får I en smasklækker salat med ene gode sager og sprøde gedeostebrød at godte jer på. 

Som det jo er, når man flytter, roder her lidt i de nye omgivelser. 

Vi rykker stadig rundt og ommøblerer, indtil vi er helt tilfredse. Det bliver vi forhåbentligt snart, men indtil da vil der muligvis være mangler eller mindre flatterende elementer på siden. Og dem er I selvfølgelig velkomne til at påpege eller komme med forbedringsforslag til. 

Bare skriv en kommentar til indlægget her. Så vil vi forsøge at gøre Filibaba til en steg af premium kvalitet. 

Den sommerlige salat spiste Frida og jeg en aften forleden, hvor kabalen for en gangs skyld gik op.

Det har nemlig været svært at finde tid til madlavning og roomie-hygge de sidste par måneder grundet eksaminer og forskudte ferier. I skrivende stund sidder vi over morgenmaden sammen, men de fede ferietider fortsætter fra i morgen, hvor jeg tager til Malaga. Og om et par uger er det Fridas tur til et smut mod syden. Så alt hvad der hedder podcast og madvideoer vil fortsat køre på lavt blus over de næste uger. 

So with that being said. Glædelig sommer fra Filibaba!

Nu ved I, hvad der sker bag facaden. Vi glæder os til at tage kærligt om Filibabsen (som bloggen hedder herhjemme) igen. Og vi håber, at du, som læser med, får tanket godt op på is, grillede grøntsager og d-vitamin over den næste tid.  

 

CHEVRE CHAUD-SALAT MED DOUGHNUTFERSKNER OG BLÅBÆR 

Til 3 personer 

  • 2 dl durumhvedekerner 
  • 100 gram blandet salat eller spinatblade 
  • 1 agurk 
  • 125 gram blåbær
  • 2 avocadoer 
  • 4 doughnutferskner 

Dressing

  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk æblecidereddike 
  • 1 tsk akaciehonning
  • 1 lille tsk dijonsennep
  • 1/2 tsk salt + peber efter smag 
  • En håndfuld frisk persille, finthakket 

Brød med chevre-chaud (direkte oversat: varm ged)

  • 12 små og tyndskårne skiver ciabattabrød 
  • 150 gram gedeost fra rulle 
  • Eventuelt et drys peber og et dryp akaciehonning

FREMGANGSMÅDE 

  1. Start med at koge durumhvedekernerne efter anvisning på pakken. Lad herefter kernerne køle af, imens du forbereder resten af salaten. 
  2. Befri agurken for ‘det våde’ i midten ved at skære den på langs og skrabe kernerne ud med en ske. 
  3. Skær herefter agurken i tynde ‘halvmåner’. Skær også doughnutfersknerne ud i mundrette størrelser og avocadoerne i tynde skiver. 
  4. Dressingen laves simpelthen bare ved at røre de forskellige komponenter sammen. Smag til med salt og eventuelt lidt ekstra honning. 
  5. Nu er det tid til gedeostebrødende. Opvarm ovnen til 200 grader og placer tynde skiver af gedeost på brødet. Ostebrødende skal have 10-15 minutter. Når de er let gyldne ovenpå, er de færdige. 
  6. Bland salaten sammen nu. Vend spinatbladene sammen med den afkølede durumhvede og dressingen. 
  7. Tilføj agurk, blåbær, ferskner, avocado og vend rundt i salaten. Gem eventuelt lidt blåbær og avocadobåde til at pynte på toppen. 
  8. Giv gedeostebrødende et drys peber på toppen og eventuelt et dryp akaciehonning. Personligt er jeg ikke til sød chevre chaud, men det ved jeg, at der findes andre, som er. 
  9. Anret til slut salaten med gedeostebrødende ovenpå eller på siden. 
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *