De her pandebrød er super smarte, hvis det hele gerne må gå lidt tjept. De kræver ingen hævning, da de er lavet på bagepulver fremfor gær, og så går det lynhurtigt med at få bagt/stegt brødet på en brandvarm pande. Altså kan man med et trylleslag få tilfredsstillet sit indre brødmonster med denne opskrift ved hånden, og det er jo meget rart. Pandebrødende smager pivgodt, så længe de er friske og varme, men dagen efter er de ærligt talt ikke noget at råbe hurra for. Heldigvis går de som varmt brød (høhø), så faren for, at der bliver leftovers, er minimal. Spis dem som tilbehør til dhalhumus eller raita, eller til en hvilken som helst anden ret med indiske rødder.
Pandebrød, 8 stk

1 dl vand 
1 dl syrnet mælkeprodukt (for en vegansk version brug soyayoghurt)
2 tsk bagepulver
200 gram hvedemel 
100 gram ølandshvede (eller speltmel eller hvedemel)
1 tsk salt 
1 spsk olivenolie + rigeligt olie til stegning 
1 spsk flydende honning 
_________________________


Fremgangsmåde
Bland vand, mælkeprodukt, salt, olie, honning og bagepulver sammen. Tilsæt herefter melet lidt ad gangen. Start med at piske dejen sammen med et piskeris og ælt den til sidst med hænderne, inden den deles i otte lige store boller. Mas bollerne flade (ca. 1 cm) og steg dem i rigeligt olie ved middelhøj varme, indtil de har fået en gyldenbrun overflade. Spis med det samme og lad dig overraske - de ser måske ikke ud af meget, men de smager guddommeligt!

Måske vil du også synes om...

TILBAGE TIL TOPPEN