Muffins til morgenmad? Altså som i kage til morgenmad? Lyder det tvivlsomt? Lov mig at hænge i, for det er ikke så skørt, som det lyder. 
Faktisk er morgenmadsmuffins en jævnt stor ting ude på World Wide Web, og herhjemme forstår vi godt hvorfor. 
Det ligner kage, og det smager ret meget i retning af kage. Men de runde hapsere er fyldt med lækre og sunde sager, som giver energi nok til, at du kommer flyvende fra start. 
Og er du typen, der altid flyver rundt og har travlt om morgenen, fordi det er umenneskeligt at stå op klokken syv, er de også geniale at hive med som morgenmad to-go. 
Banan, æg og havregryn giver mæthed og gør dig klar til at bestige alle Aarhus' stejle cykelbakker (ja, Randersvej, det er især dig, der refereres til her!). Du får vitaminer og antioxidanter fra blåbærene og gode fedtstoffer fra smørret, som vist ikke skal frygtes så meget, som man tidligere har ment. 
Og så er det jo som bekendt smørret, der gør'et. 
Så har du en halv time tilovers, er et godt bud på tidsfordriv at smække en omgang morgenmadsmuffins i ovnen. De holder sig svampede og lækre i et par dage, hvilket sikrer dig bedre tid og bedre morgener ugen ud. Ikke dumt, vel? 
Morgenmadsmuffins med blåbær og banan

Giver 12 små muffins 

2 modne bananer
5 friske dadler*
40 gram smør + smør til formen* 
2 æg 
1 dl mandelmælk*
3 dl grovvalsede havregryn
1,5 dl hvedemel
1 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver 
1/2 tsk salt 
100 gram frosne blåbær*

_______________________________

Fremgangsmåde
Mos bananerne og dadlerne med en gaffel (eller med hænderne. Det er nemmere). Tilsæt mandelmælken og æggene og rør godt rundt. Smelt smørret i en gryde og lad det køle en smule af. Tilsæt det herefter til blandingen. 
Vend havregryn, mel, bagepulver, salt og vanilje sammen og vend det i dejen. 
Smør bageformen med fedtstof og fordel dejen deri. Kom de frosne blåbær på toppen og tryk dem let ned i dejen. 
Bag dine muffins ved 180 grader i 15-20 minutter. Hold øje med dem - de er færdige, når dejen ikke hænger ved, når du stikker en gaffel i dem. 
Lad dem køle af. inden de spises til morgenmad eller som snack på farten. De er også gode med en klat græsk yoghurt til eller som del af et brunchbord. 

Forslag til ændringer
*Dadlerne kan udskiftes med 2 spsk honning.
*Smørret kan udskiftes med kokosolie, som ligeledes skal smeltes.
*Mandelmælken kan udskiftes med mælk fra en ko. Jo højere fedtprocent, jo bedre. 
 *blåbærene kan udskiftes med hindbær eller brombær. Æbler i tern + et drys kanel ville heller ikke være dumt. 

Måske vil du også synes om...

TILBAGE TIL TOPPEN