"Filibaba lyder altså lidt som navnet på en tryllekunstner," sagde min ven, Stig, til mig, da jeg første gang præsentrede ham for bloggen. 
Jeg rystede uforstående på hovedet, for i min familie er det bare noget, vi plejer at sige, når noget mad er særligt lækkert. Eller 'Mums Filibaba' rettere. 
Nu er der så i mellemtiden sket det, at Filibaba faktisk har kastet sig over tryllekunsten. 
Ikke i klassisk korttrick-forstand, men i kemisk forstand. Så i dag bliver I, kære læsere, simpelthen indviet i, hvordan man tryller kondenseret kokosmælk om til karamel. 
Det er lige dele magisk og mystisk. 
3 timer i en gryde med kogende vand og voila! Så er der karamel på dåse. 
Kokoskaramel

1 dåse kondenseret kokosmælk*

____________________

Fremgangsmåde
Fjern papiret på dåsen. Bring  et par liter vand i kog i en gryde, og læg dåsen deri, når vandet koger. Det er vigtigt, at dåsen er dækket helt med vand. Lad den koge under låg ved svag varme i 3 timer. 
Når du tager den op af vandet og åbner dåsen, har du den lækreste kokoskaramel, som gør enhver portion havregrød lige dét bedre. Herhjemme er vi glade for kombinationen: Frisk æble i tern, salte mandler, peanutbutter og kokoskaramel. 
Men karamellen er også god på is eller brownie, hvis det skal være ekstra festligt. 

*Man kan bruge almindelig kondenseret mælk i stedet, men ønsker man en vegansk karamel, skal man have fat i kondenseret kokosmælk. 

Måske vil du også synes om...

TILBAGE TIL TOPPEN