Der ryger ret meget blomkål og ret mange kikærter indenbords herhjemme. Og ofte er det uden så meget andet fikumdik. Buketter af blomkål, der vendes med en dåse kikærter, et skvis olivenolie og lidt indisk spice af en art udgør et glimrende måltid på dage, hvor det hele gerne må gå tjept. Blandingen kan eventuelt toppes med smuldret feta inden servering, og så er der ingen, der klager. 
Men der er selvfølgelig også dage, hvor ambitionsniveauet er en anelse højere. Ellers ville det næsten også være ironisk at have en madblog. 
Dermed ikke sagt at vi er ude i noget fancy pancy, som kræver en uoverskuelig ingrediensliste og fem timer ved komfuret. Det er jo netop formålet med Filibaba at inspirere til sund og hurtig mad, der ikke ruinerer et SU-budget. Kikærtegryden et et pragteksemplar på sådan en ret. 
Og så smager den selvfølgelig godt. Virkelig godt endda. Generelt er jeg glad for alt med indiske noter, men denne curry er særligt herlig, fordi den kombinerer alle favoritterne fra grøntsagsskuffen med cremet kokosmælk og få men smagfulde krydderier. Resultatet er en varmende og mættende ret, som, udover at smage af en portion mere, er meget enkel at gå til. 
Kikærtegryde til 4 personer 

3 spsk olie
2 løg, hakkede
3 fed hvidløg, presset
3x3 cm ingefær, revet
400 gram sød kartoffel (svarende til en af de helt store)
70g tomatpure (svarende til en lille dåse)
1 dåse hakkede tomater
1 dåse kokosmælk
250 ml vand 
1 dåse kikærter, drænet
1 citron, saften deraf
100 gram frisk spinat 
1 spsk karry
1 tsk garam masala
1,5 tsk salt 

Bagt blomkål
1 blomkål
3 spsk olie
1 tsk salt
1 spsk garam masala

Forslag Til servering
ris
peanuts
frisk mynte/persille/koriander 
tynde æblebåde
creme fraise 

_____________________________

Fremgangsmåde
Del først blomkålen i mindre buketter og vend dem rundt med olie, salt og garam masala. Bag dem ved 200 grader (varmluft) i cirka 8 minutter. De skal være sprøde, så giv dem endelig ikke for længe. Når de er færdige, stilles de til side, indtil de til sidst skal i gryden. 
Skræl og hak så søde kartofler i mindre tern. Derefter varmer du olie op i en stor gryde og tilsætter løg og hvidløg. Lad det svitse i et par minutter, inden du tilsætter ingefær, søde kartofler, tomatpure, karry og garam masala. Rør godt rundt i blandingen i 5 minutter, inden du tilsætter kikærter. hakkede tomater og vand. 
Lad retten koge under låg i cirka 25 minutter, eller til kartoflerne er møre. Det er også nu, du skal sætte ris over, hvis du vil have det til. 
Når kartoflerne er møre, tilsættes kokosmælk, citronsaft, salt og spinat. Lad spinaten falde sammen og vend til slut de bagte blomkålsbuketter ned i retten. Giv kikærtegryden et hurtigt opkog og smag til med salt og citron. Hvis den lige skal rundes af, kan du tilsætte et dryp honning. 
Server med ris og peanuts, lidt æble og måske frisk koriander eller persille på toppen. En skefuld creme fraise vil heller ikke være dumt. Og er du mere til brød end ris, vil jeg foreslå naanbrød. 
TILBAGE TIL TOPPEN