Pumpkin spice mig her og pumkin spice mig der. I USA kan man få wellness-behandlinger under navnet "Pumpkin Spice Spa Treatment". Og man kan få krydderblandingen i sin te og i sin kaffe, i sin muffin eller morgengrød. Endda i sin cream cheese bagel eller på sine pandekager er det muligt at smage på efterårets hotteste trend. Jeg har selv læst det. Det er en epidemi. 
I Aarhus er vi endnu ikke helt med på den, men lur mig om ikke det kommer. Indtil videre er det vist primært Starbucks, der gør sig i latter med smag af kanel og græskar, og ærligt talt synes jeg ikke, at de gør det fantastisk. Det kan også være, at jeg bare var uheldig med den, jeg fik, men den var aaalt for sød og var heller ikke krydret, som pumkin spice bør være. Den smagte nærmere af risengrød med et lidt for tykt lag kanelsukker. 
Det holder jo ikke.
Til gengæld holder græskarkagen, hvori der gemmer sig alle de krydderier, som udgør den famøse blanding. Dem smager af efterår og et stykke mere, og så er den turbohurtig at røre sammen. 
Så hvis man er til nemme og svampede kager, der tilmed får huset til at dufte som en anden krydderibazar, så ville jeg ikke vente for længe med at bage den. 
Måske det kunne være et lille efterårsferieprojekt? 
Kage med Hokkaido og pumpkin spice 

200 gram hvedemel
250 gram revet hokkaido-græskar (eller butternut)
3 æg
125 gram smør, smeltet + smør til formen
150 gram brun farin (eller almindeligt sukker)
50 gram valnødder, grofthakkede 
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
2 tsk kanel
1 tsk kardemomme*
1 tsk stødt ingefær*
1/2 tsk muskatnød*
1/2 tsk allehånde*
1 (lille) tsk salt 

*De markerede ingredienser kan udelades fra opskriften, hvis du ikke har dem liggende eller ikke vil kaste penge efter dem. Helt fair. Men de er en del af helhedsoplevelsen, så det er ærgerligt ikke at komme dem i blandingen. 

______________________________

Fremgangsmåde
Smelt smøret i en gryde ved middel varme. Pisk æg og sukker skummende, og bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål. Vend derefter melblandingen sammen med æggeblandingen og tilsæt smørret derefter. Tilsæt til sidst hakkede valnødder og revet græskar. 
Dejen hældes i en smørsmurt springform på cirka 18 cm i diameter og bages ved 180 grader i 30-35 minutter. Den skal være gylden på toppen og føles svampet uden at være ubagt, når man stikker en strikkepind i den.
Helt ideelt skal den serveres med et godt lag flødeostecreme på toppen. Så er det virkelig en vinderkage. Men det går også an med et drys flormelis, lidt hakket chokolade og en klat creme fraise. 
Josse kom hjem til græskarlasagne (LINK) og græskarkage forleden, og hendes begejstring var ikke til at tage fejl af. Forståeligt nok. 

Måske vil du også synes om...

TILBAGE TIL TOPPEN