Selvom jeg virkelig ikke brillerede i spansktimerne i gymnasiet, så vil jeg vove og påstå, at denne ret betyder noget i retning at 'bondegårdsæg'. Oprindeligt stammer retten fra Mexico, hvor den spises til morgenmad, men den gør sig mindst lige så godt til aften eller på et frokostbord af de flottere. 
Igen er vi ude i en proteinbombe af en vegetarret og samtidig én af dem, hvor jeg med stor sikkerhed i stemmen tør sige, at selv meat loveren på ingen måde vil savne sine elskede kødproteiner. 
Huevos Rancheros smager F A N T A S T I S K. Inten mindre. Og så har den alt det, vi godt kan lide: Den er greasy uden at være usund. Den er enkel uden at være kedelig. Den smager af meget, men ingredienserne er få. Alt i alt har vi at gøre med en mexiret, som scorer absolutte toppoint. Sådan har jeg det i al fald, men jeg kan umuligt være den eneste. Tilmed tager det kun omkring 25 minutter at bikse  et solidt måltid sammen, som ville gøre enhver mexicansk mamas hjerte blødt som smør. Det er da til at forholde sig til hva'?
Jeg lavede kikærtepandekager til, hvilket fuldendte måltidet på smukkeste vis, men mindre kan også gøre det. Jeg er sikker på, at bondegårdsæggene også vil smage dejligt på et stykke rugbrød, i en ganske almindelig (købt) tortillapandekage eller blot med lidt tortillachips on side. Sagen er bare den, at jeg netop har opdaget kikærtemel, og hvilket fantastisk produkt dette er! Hvis du har tiden til det, så sving lige endnu en pande fordi... pandekager. Pandekager ér bare altid en god idé.
Huevos rancheros, til 4 personer

2 løg
3 fed hvidløg
1 tsk paprika
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt spidskommen
1/2 frisk chili eller lidt chilipulver
1 rød peberfrugt i tern
1 dåse flåede tomater
3 spsk tomatpure
1 dåse kidneybønner eller sorte bønner, drænet for væske 
4 æg 
Salt og peber 
Cheddarost (her er dog brugt en vegansk ost fra Violife. Den ægte vare er bedre..)
Frisk koriander eller persille, hvis man synes 


Fremgangsmåde
Hak løg, hvidløg og peberfrugt. Svits løget et par minutter og tilsæt derefter krydderierne sammen med hvidløget og peberfrugten. Rør rundt i et minuts tid. Tilsæt nu flåede tomater, tomatpure og bønner. Smag til med salt. Lad gerne retten simre lidt ved lav varme, inden æggene slås ud deri. Lav små fordybninger i panden og slå æggene ud i disse. Det hvide skal tykne helt, men det gule i æggene skal stadig være flydende. Det tager omkring 8 minutter. Kort inden retten serveres rives osten udover, så den kan nå at smelte (som det ses på billederne smelter vegansk ost ikke super godt). Server retten med nedenstående pandekager og creme fraise. Lidt avocado på toppen ville heller ikke være dumt. 

_____________________________________
Kikærtepandekager, 8 stk
4 dl kikærtemel
4 dl vand (måske lidt mere)
1 tsk bagepulver
1 tsk salt 
1/2 tsk spidskommen 


Fremgangsmåde
Bland alle de tørre ingredienser sammen først. Pisk herefter vandet i lidt ad gangen med et piskeris Pandekagedejen skal være forholdsvis tyk - samme tykkelse, som hvis du lavede amerikanske pandekager. Steg små pandekager i smør eller olivenolie. De skal have et par minutter ved middelvarme på hver side. Når de er gyldne og sprøde, er de færdige. Det er vigtigt, at pandekagerne laves forholdsvis små (her tales af erfaring), da de ikke indeholder æg, og derfor ellers er så godt som umulige at vende.
TILBAGE TIL TOPPEN