Selvom jeg virkelig ikke brillerede i spansktimerne i gymnasiet, vil jeg vove og påstå, at Huevos Rancheros betyder noget i retning at 'bondegårdsæg'. Oprindeligt stammer retten fra Mexico, hvor den spises til morgenmad, men den gør sig nu mindst lige så godt til aften eller på et frokostbord af de flottere. 
Huevos Rancheros smager F A N T A S T I S K. Intet mindre. Og så har retten alt det, vi godt kan lide: Den er greasy uden at være usund. Den er enkel uden at være kedelig. Den smager af meget, men ingredienserne er få. Alt i alt en mexi-ret, som scorer absolutte toppoint. Sådan har jeg det i hvert fald, men jeg kan umuligt være den eneste. Tilmed tager det kun omkring 30 minutter at banke et solidt måltid sammen, som ville gøre enhver mexicansk mamas hjerte blødt som smør. Det er da til at forholde sig til hva'?
Vi spiste kikærtepandekager til, og det vil jeg anbefale alle. Men mindre kan også gøre det. Jeg er sikker på, at bondegårdsæggene også vil smage dejligt på et stykke rugbrød, i en ganske almindelig (købt) tortillapandekage eller blot med lidt majschips på siden. 
Men altså.. Hvis du har tiden til det, så sving lige endnu en pande fordi... Pandekager. Pandekager ér bare altid en god idé.
Huevos rancheros, til 4 personer

2 løg
3 fed hvidløg
1 tsk paprika
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt spidskommen
1/2 frisk chili eller lidt chilipulver
1 tsk salt 
1 rød peberfrugt i tern
1 dåse flåede tomater
140 gram tomatpuré (svarende til en stor dåse)
1 dåse sorte bønner
4-5 æg 
100 gram smuldret feta eller cheddarost 
Frisk koriander/persille/basilikum, hvis man synes 


Fremgangsmåde
Hak løg, hvidløg og peberfrugt. Svits løgene et par minutter og tilsæt derefter krydderierne sammen med hvidløget og peberfrugten. Rør rundt i et minuts tid. Tilsæt nu hakkede tomater, tomatpuré og bønner. Smag til med salt. Lad gerne retten simre lidt ved lav varme, inden æggene slås ud deri. Imens kan du begynde på pandekagerne.
Når tomatsovsen har simret lidt, laver du små fordybninger i panden og slår æggene ud deri. Det hvide skal stivne helt, men det gule i æggene skal stadig være flydende. Det tager omkring 10 minutter ved lav varme. Kom osten ovenpå cirka 5 minutter inden servering, så det kan nå at smelte lidt. Server retten med nedenstående pandekager og creme fraise. Lidt avocado på toppen er heller ikke dumt.

_____________________________________
Kikærtepandekager, ca. 5 stk
 2 dl kikærtemel
3 dl vand
2 æg
1 tsk salt 
Fremgangsmåde
Pisk mel, vand og salt sammen med et piskeris, indtil der ikke er nogen klumper. Tilsæt derefter æggene og rør dem ud i dejen. Steg tynde pandekager ved middelvarme i godt med olivenolie. Hold de bagte pandekager varme under staniol indtil servering. 
TILBAGE TIL TOPPEN