Sprødt, salt og simpelt. Hjemmelavet knækbrød med et væld af frø og kerner er uden tvivl en af mine favoritsnacks, og når jeg bager det, bliver jeg altid ovenud begejstret og lover mig selv, at det skal jeg altså til at få gjort noget oftere. Det er så nemt, og det smager så godt, men af uforklarlige årsager kan der gå halve år imellem, at jeg smider en omgang i ovnen.
I dag skete det dog, men det var egentlig mest, fordi jeg trængte til at få ryddet ud i skabe og skuffer. Jeg plejer bare at bruge hvedemel, men nu havde jeg lige en rest majsmel og en sjat kikærtemel, så sådan blev det. Og det bliver nok ikke sidste gang, at denne kombo ryger i knækbrødsdejen, for sjældent har jeg da oplevet noget gå så glimrende i spænd. At knækbrødende tilmed er glutenfri, vil nogle måske sætte pris på - men igen; hvedemel fungerer fint, og det samme gør alle mulige andre meltyper sikkert også. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan komme i sine knækbrød, så nedenstående ingrediensliste skal ikke nødvendigvis tages alt for bogstaveligt.

Glutenfrit knækbrød med majs- og kikærtemel, 1 bradepande 

1 dl majsmel (polenta)
1 dl kikærtemel (købes billigt hos din grønthandler)
1/2 dl græskarkerner 
2 spsk chiafrø
1/2 dl olie (raps, solsikke eller oliven)
2 dl kogende vand (koldt vand hvis ikke du bruger majsmel) 
1 tsk salt + groft salt til drys 
__________________________________

Fremgangsmåde
Bland først alle de tørre ingredienser sammen i en skål. Tilsæt herefter olien og det kogende vand, rør godt rundt i blandingen, indtil du har en sammenhængende dej, og lad den da samle sig et par minutter. Herefter smækker du dejen på et stykke bagepapir og kommer endnu et stykke ovenpå. Rul dejen ud med en kagerulle og fjern derefter det øverste stykke bagepapir. Knækbrødende skæres forsigtigt ud, inden de drysses med salt og bages i ovnen ved 150 grader i ca. 30 minutter. Min ovn har det meget varmt, så måske skal de have lidt længere i en anden ovn. Hold øje med dem - når de er sprøde og gyldne, er de færdige. Spis dem som de er, med pesto eller (tand)smør, og opbevar dem i en tætsluttende kagedåse. 

Måske vil du også synes om...

TILBAGE TIL TOPPEN