tærte, glutenfri, spinat, feta, tomat, aftensmad
Aftensmad,  Frokost

Glutenfri spinattærte med feta og cherrytomater

Ferien er slut. Driverlivet er passé og hverdagshjulet sat i sving. Det glemte vækkeur er nu indstillet til 6.30, og cykelturen op ad Randersvej er igen et vilkår, jeg forsøger at anskue som daglig motion snarere end pisk fra morgenstunden. Med svingende succes. Letbanen er bare lettere. 

Spinattærten her er tilsvarende let. Og god. Hvis man kender til kombinationen af spinat og feta, smager den nok ret meget, som man forventer. Himmelsk. Det er bare to ting, som går ualmindeligt godt i spænd, og således kræver de ikke så meget andet fikumdik for at udgøre et nemt og glimrende måltid. 

Nu er der selvfølgelig ingen, der har sagt, at det skal være let at komme op i gear efter en alenlang ferie, eller at mad ikke må tage tid. Sidstnævnte er jeg selv fortaler for, at det rigtig gerne må. Men af og til har man brug for den nemme løsning. Og så er en opskrift som den her rar at kende til. 

Er man helt flad på tid og overskud, vil jeg tilmed anbefale, at man køber en færdig bund, smækker fyldet på og har maden klar snart derefter.

At bunden i opskriften er glutenfri, handler kort fortalt om, at jeg er igang med at teste en række fødevarer for at give mig virkelig ondt i maven. Til de interesserede følger jeg principperne bag fodmap, hvor der er en række fødevarer, man ikke må spise i en begrænset periode. Det gælder for eksempel mel, løg, æbler, kikærter, linser.. og ret mange andre dejlige ting. Dét er ikke nemt, men her på femtedagen har min mave aldrig haft det bedre, så jeg er ved godt mod. Opskrifterne herinde kommer det næste stykke tid til at være såkaldte low fodmap-opskrifter, men det betyder bestemt ikke, at folk med glade maver ikke kan kigge med. Det lover jeg. 😉 

GLUTENFRI SPINATTÆRTE MED FETA OG CHERRYTOMATER  

Til 4 personer 

Bund: 

  • 100 gram boghvedemel
  • 100 gram havremel 
  • 1/2 dl oliven- eller rapsolie 
  • 3/4 dl vand 
  • 2 spsk hørfrø
  • 1 æg 
  • 1 tsk salt 

Fyld: 

  • 450 gram hel spinat fra frost, optøet
  • 200 gram blød feta fra blok 
  • 5 æg 
  • 100 gram cherrytomater 
  • Salt og peber efter smag

Fremgangsmåde

  1. Lav først tærtebunden ved at røre boghvedemel, havremel, salt og hørfrø sammen. 
  2. Tilsæt herefter olie og vand og saml dejen let. 
  3. Tilsæt ægget og ælt dejen indtil den er sammenhængende. Den vil dog stadig være en smule klistret. 
  4. Kom lidt smør eller olie i et tærtefad og tryk bunden ud deri. 
  5. Forbag bunden i 10 minutter ved 180 grader. 
  6. Imens laves fyldet. Vrid den optøede spinat helt fri for væde og pisk æggene med en gaffel. Bland æg og spinat sammen og smuldr fetaen i blandingen. Smag fyldet til med salt og peber. 
  7. Fordel nu fyldet på den forbagte bund og dekorer med halverede cherrytomater på toppen. 
  8. Bag tærten færdig ved 180 grader i 40-50 minutter. 
  9. Serveér tærten som den er eller med en god salat. Er der rester, er de geniale i madpakken. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *