Hokkaido, Hokkaidogræsker, Efterår, Efterårssalat, Feta, Vegetar, Vegetarisk, Græskarkerner, Quinoa, Quinoasalat
Aftensmad,  Frokost,  Salater

Efterårssalat med hokkaido, feta, grønkål og ristede græskarkerner

Kender I det, når man bliver så vild med en ret, at man ender med at spise den til aftensmad fire dage i streg? Det sker ret ofte for mig, når jeg får smag for noget nyt. Om det er mad eller musik eller et nyt stykke tøj. Jeg repeater det, til kvalmen sætter ind. Syv, ni, tretten er det endnu ikke sket med salaten her. Og det til trods for, at jeg torsdag aften fik en variation af den serveret hos en veninde og sidenhen lavede den selv både fredag og lørdag. Og spiste resterne søndag.

Men det er vel kun et godt tegn? Salaten kommer i hvert fald på menuen igen allerede i næste uge. Græskarsæsonen varer ikke evigt, og jeg er på ingen måde færdig med kombinationen af hokkaido og hvidløg, som får det ualmindeligt godt med hinanden efter en tur i ovnen. Og med snittet grønkål, quinoa, cremet feta og et drys sprøde græskarkerner som selskab, er det svært ikke at blive lykkelig i munden, når man tager første mundfuld. 

Efterårssalaten får mine varmeste anbefalinger, og jeg takker min søde veninde, AS, for stor inspiration. <3 

EFTERÅRSSALAT MED HOKKAIDO,FETA OG ANDET GODT 

Opskriften er til 4 personer 

Ingredienser: 

  • 150 gram grønkål, skyllet og snittet fint 
  • 2,5 dl quinoa (200 gram)
  • 250 gram fetaost 
  • 1 øko-hokkaidogræskar 
  • 2 spsk olivenolie 
  • 1 tsk salt + et drys peber
  • 0,5 tsk chiliflager 
  • 1 helt hvidløg

Persilledressing:

  • 1 dusk frisk persille, hakket fint  
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 tsk akaciehonning 
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1/2 tsk salt + peber 

Ristede græskarkerner

  • 50 gram græskarkerner 
  • 1 tsk olivenolie
  • 1/2 tsk salt 

FREMGANGSMÅDE

  1. Del græskaret I fire kvarte og skrab kernerne ud. Undlad at fjerne skrællen, hvis du bruger et øko-græskar. 
  2. Skær hokkaidogræskaret i tern af 2 x 2 cm. Vend dem med olie, salt, peber og chili og placér dem på en bageplade. 
  3. Pil hvidløgsfedene fra hinanden men. behold skrællen på dem. Bag hvidløget sammen med græskaret i cirka 20 minutter ved 200 grader. Når græskarkødet er mørt men ikke splattet, skal det ud. 
  4. Imens græskaret er i ovnen, koges quinoaen efter anvisning på pakken. 
  5. Græskarkernerne ristes på en pande med olie og salt. Hold varmen på medium og vend godt rundt i kernerne undervejs. Når de er let gyldne, er de færdige. 
  6. Herefter røres dressingen sammen. 
  7. Når hvidløgsfedene er kølet lidt af, “poppes” de bagte hvidløg fri af skallen. Halvdelen moses og vendes i dressingen. Den anden halvdel vendes sammen med de bagte græskar. 
  8. Halvdelen af dressingen masseres nu ind i grønkålen. Den anden halvdel vendes sammen med den kogte quinoa. 
  9. Salaten anrettes på en bund af grønkål. Quinoaen og de bagte græskartern fordeles ovenpå. Salaten toppes med smuldret feta og græskarkerner. Den kan både spises lun og kold. Med lidt brød til fungerer den fint som et måltid i sig selv, men den er også dejlig som tilbehør til for eksempel falafler. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *