dadler, dadelkugler, konfekt, dadelkonfekt, julekonfekt, konfekt, kakao, kokos, appelsin, sundt, slik
Alle opskrifter,  Dessert,  Snacks,  Sødt,  Vegansk

Dadelkonfekt

De sidste par dage har jeg stillet eftermiddagssulten med dadelkugler, appelsin-te og æblebåde drysset med kanel. Og jeg kan godt mærke, at det komplet gør det svært ikke at glæde sig bare en lillebitte smule til jul. Jeg forsøger ellers ikke at lade mig rive med for tidligt, fordi jeg gerne vil jule igennem i december uden at have fået brunkagekvalme allerede i november. Det er bare svært, ikke? Rema har haft juleskum ved kassen i en måned, og Magasin og Salling lyser om kap med stjernetæppet på Strøget. Måske er der i virkeligheden ikke andet for end at følge trop og gå fuld jul allerede nu? 

Hvis du ikke er hårdnakket modstander af jul på forskud, synes jeg i hvert fald, at du skal hoppe i køkkenet og trille dadelkonfekt med det samme. Kuglerne smager af kokos og kakao og har noter af appelsin. De smelter på tungen og er søde, uden at det bliver for meget. Daddelkugler kan hurtigt blive en sukkersød omgang, hvis du spørger mig, men fordi opskriften indeholder sorte bønner, nedjusteres sødmen en smule. Det lyder måske sært, men man kan på ingen måde smage bønnerne. De gør til gengæld noget godt for teksturen, og hvem har egentlig sagt, at bønner er forbeholdt det salte køkken? Vedkommende kunne måske have godt af at prøve noget nyt. 😉 

DADELKONFEKT

Opskriften giver cirka 50 små kugler 

Ingredienser 

  • 300 gram friske dadler
  • 150 gram mandler 
  • 130 gram sorte bønner, drænet vægt
  • 30 gram kokosmel + lidt mere til at trille kuglerne i
  • 50 gram kakao
  • Skal fra 1/2 øko-appelsin
  • Et drys salt 

Fremgangsmåde 

  1. Rist mandlerne i ovnen ved 180 grader i 8-10 minutter 
  2. Fjern stenene fra dadlerne og kom dem i en blender/minihakker sammen med bønnerne
  3. Blend massen, indtil den er helt glat 
  4. Kom massen i en skål og tilsæt kakaopulver og kokosmel
  5. Blend de ristede mandler forholdsvist fint i en minihakker
  6. Tilsæt mandlerne til dadelmassen. Gem eventuelt 1/3, som du kan rulle kuglerne i
  7. Smag derefter til med salt og fintrevet appelsinskal og stil skålen i køleskabet i en times tid 
  8. Når konfektmassen er kold, trilles den til små kugler, som vendes i kokosmel, blendede mandler eller kakaopulver
  9. Opbevar dadelkonfekten i kølelsabet. Kuglerne holder sig fint i et par uger, men de kan også sagtens fryses ned 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *