Mmmmm, crumble! Jeg har kun mødt ét menneske på min vej, der ikke brød sig om crumble, men han kunne heller ikke lide chokolade, og så begynder alarmklokkerne jo at ringe. Den type menneske skal man bare ikke stole på. 
Hvis du kan lide bagt frugt med sødt og sprødt drys, så synes jeg, at du skal se at få lavet den her lækkerbisken hurtigst muligt. Den er med jordbær, rabarber og nektariner, hvilket er lidt af en vinderkombination. Desuden er den særligt god med en kugle vaniljeis på toppen og en solstråle på næsen.
Crumble med jordbær, rabarber og nektariner til 4 personer
125 gram smør
100 gram kokossukker (alternativt almindeligt sukker)
50 gram kokosmel
100 gram havregryn
50 gram hvedemel
50 gram grahamsmel (eller 50 gram hvedemel mere)
1-2 tsk vaniljesukker
1-2 tsk kanel (kan udelades)

OBS: Kokossukker anvender jeg ofte i stedet for sukker, da jeg bilder mig selv ind, at det er sundere. I hvert fald er det uraffineret og påvirker blodsukkeret mindre end almindeligt sukker. Desuden indeholder det en lille mængde zink, magnesium og B-vitamin, og dét er i hvert fald mere, end man kan sige om almindeligt sukker. Vigtigst smager det dog virkelig godt - en smule 'brændt' og krydret som brun farin. 


Frugtblanding
4 stængler rabarber
3 nekatriner
15 friske jordbær
3 spsk sukker
kornene fra 1 vaniljestand eller 1 tsk vaniljesukker 
____________________________

Fremgangsmåde
Start med at befri vaniljekornene fra stangen. Bland herefter kornene med en smule af sukkeret, så de skilles ad (ligesom Blomsterberg!). Skær nu frugterne i mundrette stykker og bland dem med sukker og vanilje. Smør herefter et tærtefad med smør og kom frugtblandingen heri.
Crumblen laves ved først at blade mel, kokosmel, havregryn, sukker, kanel og vaniljesukker sammen. Herefter smuldres smøret ned i blandingen, og det hele æltes sammen med hænderne. 'Crumble-dejen' hældes nu over frugtblandingen, og hele herligheden bages en halv times tid ved 200 grader.

Server desserten med creme fraise, flødeskum, skyr - whatever you like. Og så er det ellers på med solbrillen og ud i solen, som endelig(!) viser ansigt. Se dét er ægte sommerlykke!

Måske vil du også synes om...

TILBAGE TIL TOPPEN