Var det noget med en sød og sund søndagssnack? 
Jeg faldt over et cookie-billede på Instagram forleden, som jeg siden har haft svært ved at slippe. Billedteksten afslørede, at kagerne var med tahin og rugmel og desuden vendt i sesam. 
En spøjs kombination, vil de skeptiske nok indvende. Og jeg er med på, at rug-cookies lyder lige til den sunde side. 
Sagen er bare den, at det ikke er dumt. Slet ikke faktisk. 
Generelt er jeg en hund efter blendede nødder og frø. Tahin, peanutbutter og mandelsmør. G-E-N-I-A-L-T. På morgengrøden, i dips og dressing, med frugt og et dryp honning og i særdeleshed i bagning.
Derfor var jeg heller ikke længe om at overveje, om det her skulle være et søndagsprojekt. 
(Og med projekt mener jeg altså 15 minutters arbejdsindsats. Og det er med bagetid)
Cookies'ne trilles som nævnt i sesam, inden de får et fladt tryk med klørfem og en tur i ovnen. 
De bliver sprøde udenpå og seje indeni. Krydrede i smagen og en smule bastante i teksturen. Jeg ved ikke helt, hvad jeg kan sammenligne dem med? En blanding mellem brunkager og chokorug (I ved, dem fra Lagkagehuset) formet som cookies? Noget i den stil. 
I virkeligheden er de nok ikke at sammenligne med noget specifikt. Jeg ved bare, at de er dødgode til at tilfredstille sukkertrangen uden at sætte blodsukkeret på rutsjebanetur. 
Men de skal ikke tænkes som decideret kage, for så bliver man muligvis skuffet. 
I stedet skal de ses som en sød og sund snack. Gode på farten såvel som hjemme på sofaen.
Cookies med tahin, rug og chokolade 
10 stk

1 dl rugmel 
1 dl fintvalsede havregryn
1 dl kokossukker (alternativt muscovadosukker) 
3 spsk lys tahin
1/2 dl vand
40 gram chokolade, 70-80%
1 tsk kanel 
Et nip salt
Sesamfrø 

______________________

Fremgangsmåde
Start med at blande de tørre ingredienser sammen; rugmel, havregryn, salt, kanel og sukker. 
Kom herefter tahin, vand og hakket chokolade i dejen. 
Sørg for at ælte dejen godt sammen. Det er helt klart nemmest at stikke fingrene i. 
Når dejen er nogenlunde sammenhængende, trilles den til 10 små kugler, som vendes i sesam. 
De sesamdækkede kugler lægges på et stykke bagepapir, hvor de får et let tryk med håndfladen. De flyder næsten ikke ud under bagning, så de skal være forholdsvist tynde, inden de kommer i ovnen. 
Bag cookies'ne ved 180 grader I 7-8 minutter, eller til de er jævnt gyldne. 
Lad dem køle af på en bagerist og kom dem i en tætsluttende kagedåse, når de er kølethelt af. 
Jeg foretrækker dem sammen med en god kom kaffe, imens Frida skal have sig et iskoldt glas mælk til. Man kan heldigvis gøre, hvad man vil. ;-) 

Måske vil du også synes om...

TILBAGE TIL TOPPEN