Det her, mine damer og herrer, er altså en morgenmad, som kan være sig selv bekendt, og så er den tilmed så overskuelig at smække sammen, at den fungerer på hverdagsmorgener uden alverdens tid. Boghvedeflager, vaniljekorn og mandelmælk koges sammen til en fløjsblød grød, som får en nøddeagtige smag og er intet mindre end eminent med en klat peanutbutter, hakkede nødder, æbler og ahornsirup på toppen. Det her er morgenmaden, som tilsat lidt levende lys, noget vamset på kroppen og din yndlingste i koppen får dig igennem de mørke vintermorgener på overskuelig vis.

For mig er overlevelsesstrategien at snige hyggen ind alle de steder, jeg kan, nu hvor årstiden ikke giver kulør og lyse nætter at leve for. Og grød har altså for mig et større hyggeprædikat på sig end så meget andet. Hvad end vi snakker old fashioned havregrød, chiagrød, øllebrød, polenta, risotto eller boghvedegrød, så labber jeg det i mig. Om det skyldes, at varmt + blødt og skål + ske per automatik giver hyggemad, ved jeg ikke, men der kunne godt være noget om snakken, kunne der ikke?

Hvorom alting er, smager boghvedegrød noget så dejligt, så lad det være pointen her.
Boghvedegrød til 1 person
1 dl boghvedeflager 
1 spsk hørfrø (kan udelades)
1 dl mandelmælk
3 dl vand 
1/2 tsk vaniljepulver/sukker
1/2 tsk salt (smag dig frem)

________________________

Fremgangsmåde
Kom alle ingredienserne i en gryde og kog grøden op, imens du rører kontinuerligt rundt. Det tager blot et par minutter, inden konsistensen er fløjlsblød og grøden klar. Smag til med salt og anret den rygende varm og med dine yndlingstoppings. En god smørklat og en skefuld sukker kan også noget. 

Måske vil du også synes om...

TILBAGE TIL TOPPEN