Hvad, der startede ud som et eksperiment, er lynhurtigt blevet en morgenmadsfavorit på niveau med hjemmelavet müsli.
Jeg var lidt luren omkring det. For kan man lave bagt grød uden æg? Bliver det ikke en omgang smat? Det var spørgsmålene, jeg stillede mig selv, da en akut trang til opgraderet havregrød trængte sig på under Veganerudfordringen. 
(Som vi er hoppet med på i februar, og som til tider volder lidt småproblemer.)
Selvfølgelig var det en tvivl, jeg måtte handle på. 
Og heldigvis for det, for jeg lover jer, at det blev godt. 
Det er som at få kage til morgenmad. Eller som en varm krammer på en gråvejrsdag. Eller som et tiltrængt drys krymmel på en mandags mandag. 
Du fanger nok pointen? Og mon ikke, du snart har en omgang vegansk grød i ovnen?

Bagt grød med æble, blåbær og nødder
Vegansk og glutenfri 
Til 1 tærtefad af almindelig størrelse 

4 dl grovvalsede havregryn 
3 dl kogende vand 
1 stor og meget moden banan
1 tsk kanel
1 tsk vaniljesukker (eller et drys vaniljepulver)
1 lille tsk salt 
1 stor håndfuld frosne blåbær (eller brombær, solbær eller hindbær)
1 lille æble i tynde både 
1 håndfuld hakkede mandler 
1 spsk kokossukker (eller honning/ahornsirup(rørsukker)
Lidt kokosolie/Smørbar/rapsolie til tærtefadet

___________________________

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Bland havregryn og kogende vand sammen i en skål og lad det stå og trække et par minutter. 
Imens moser du bananen med en gaffel og rører den sammen med kanel, vanilje og salt. 
Bland nu bananmos og 'havregrød' sammen og fordel det jævnt i et smurt tærtefad. 
Fordel de frosne bær og æbleskiverne derpå. Tryk dem let ned i grøden. 
Drys til sidst grøden med hakkede mandler og et tyndt lag kokossukker, inden den bages i ovnen i cirka 30 minutter. Den er færdig, når overfladen er gylden og sukkeret karamelliseret. 
Server grøden, som den er eller med en plantebaseret yoghurt eller havremælk. 

Måske vil du også synes om...

TILBAGE TIL TOPPEN