Alle opskrifter,  Frokost

Æggesalat

Julen varer lige til påske, siger man.

… Og Rema 1000’s påskeægsbefængte indgangsparti har i nogen tid fortalt mig, at det nu er ved at være den tid på året. Det må betyde flere ting. For det første at der står påskeferie på programmet lige om lidt (thank God!). For det andet at vi ikke længere kan have julekugler i køkkenet. Vi har (som et resultat af dovenskab) haft et par meget smukke af slagsen hængende siden den første december. Nu skal de retur og udskiftes med et pustet æg eller to. 

En hyggelig påsketradition

Det er faktisk et hyggeligt tip, man kan benytte sig af i ferien. Æggepustning og efterfølgende maling er smadderhyggeligt og ret meditativt. Og æggenes indhold behøver ikke gå til spilde. De kan kommes i en kage, som igen er både hyggelig og meditativ at lave. Men det var et sidespring. Det skal nemlig hverken handle om kreative sysler eller kagebagning. Ikke i denne omgang. Til gengæld skal vi snakke om æggesalat. En herlig frokostfavorit og særligt til påske. 

æg, æggemad, æggesalat, karrysalat, tomat, rugbrød

Jeg ved ikke med jer, men jeg har svært ved at spise æg uden mayo.

I hvert fald hvis vi snakker kogte æg på et frokostbord. Det gode ved æggesalaten er, at der på ingen måde er sparet på mayonnaisen. Faktisk består sådan en i al sin enkelhed af hårdkogte æg, en smule cremefraise, karry, salt, peber og en rundhåndet omgang mayo. Less is more er ofte et godt budskab at arbejde ud fra i køkkenet, og det forsikrer æggesalaten bestemt om. 

Jeg vil anbefale, at man spiser den på godt rugbrød og med en lille tomat og noget grønt på toppen. Purløg, eller som her; ramsløg. De er i sæson og koster gratis i skoven lige nu. Filibaba ønsker rigtig god påske til jer alle! 


ÆGGESALAT

Opskrift til 3-4 personer

  • 6 æg
  • 2 store spsk mayonnaise af god kvalitet
  • 1 spsk cremefraise
  • 1/2 tsk dijonsennep (kan udelades)
  • 1 tsk karry
  • 1/2 tsk peber 
  • 1 lille tsk salt

FREMGANGSMÅDE

  1. Kog æggene først. Et smart trick er at lægge dem direkte i koldt vand i en gryde.
  2. Herefter skruer man fuldt op for blusset og sætter uret til 17 minutter. Når vandet koger, skruer man ned på en 4-5 stykker og venter, til uret ringer. 
  3. Æggen køles herefter af og pilles, hvorefter de hakkes forholdsvist fint. De hakkede æg vendes rundt med cremefraise, sennep, mayonnaise, karry, salt og peber. 
  4. Server æggesalaten kold på rugbrød. Et lillebitte drys røget paprika på toppen af en æggemad kan også noget. 
æggesalat, karrysalat, æg, påske, påskefrokost, påskebord

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *